JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

Полиуретанска римска плоча за плочки

Poliuretanska rimska plocha za plochki.Samodrzlivi izolacioni paneli so metalna obvivka so dvojna koza

Самодржливи изолациони панели со метална обвивка со двојна кожа со полиуретанско јадро PUR или PIR со висока густина може да се користат како надворешен капак на коси покриви во сите видови згради. Погледот на профилот на римската плоча за плочки дава одличен естетски ефект.

 • Тие се разликуваат по:
 • Исклучителна реакција на оган, класа B s1 d0 (PIR висок индекс)
 • Одличен капацитет за топлинска изолација, U вредност
 • Многу добар капацитет за носење како покривен панел
 • Без опасни материи, без CFC и HCFC
 • Произведено со:
 • 1000mm ширина на капакот и номинална дебелина просечна минимална дебелина 40mm, просечна максимална дебелина 90mm
 • во сопствени должини од 1,75м до 14м со чекор од 350мм, во зависност од проектот

Карактеристични материјали

PUR / PIR полиуретанско изолационо јадро

Јадрото PUR полиуретанска пена со висока густина 40 kg/m 3 има одлична отпорност на пренос на топлина. Докажано е дека е најдобриот термоизолациски материјал во градежниот сектор.

Не содржи штетни материи, без мирис е и безбеден за здравјето и околината. Не содржи CFC и HCFC, супстанции кои го осиромашуваат озонот. Може да се рециклира и може да се користи за производство на секундарни производи.

Неговата затворена клеточна структура е хемиски неутрална и тоа ја прави отпорна на влага и мувла. Тој е издржлив и неговите својства остануваат непроменети со текот на времето.

Покрај тоа, PIR пената тешко се запали, погодна за згради со барања за структурна отпорност на пожар. ПИР панелот од полиуретанска пена е класифициран како B-s1-d0 според стандардот EN 13501-1, што значи дека не пренесува оган, тешко е да се запали, нема/едвај произведува чад и не произведува запалени или незапаливи честички. .

Суштински карактеристики:
 • Густина 40 ± 2 kg/m 3 (висок индекс)
 • Топлинска спроводливост, λ 0,023 W/mK
 • 95% затворена клеточна структура
 • Одговор на пожар, тешко се запали, класа B s1 d0

Метални листови

Обично се користат претходно обоени и галванизирани челични плочи со дебелина од 0,50 mm. Можно е да се избере ламинат од различни материјали и дебелини.

 • Челик претходно обоен и поцинкуван или со заштита од алуминиумска легура, според EN 10346 & EN 10143, од 0,35 mm до 1,0 mm, со полиестерски, пластизол, PVDF премази.
 • Алуминиум, необоен со Aluzinc заштита или AluZinc претходно обоен, според EN 508-2, со дебелина од 0,35 mm до 1,0 mm.
 • Нерѓосувачки челик, AISI 304 2B или AISI 316 L, од 0,35 mm до 1,0 mm, без облога, мат или сјај.

Надворешни профили на лице

Надворешно метално лице со формација на римска плочка, може да биде врежано или мазно. Во случај да се користи врежан лист, јачината на панелот е малку зголемена.

Внатрешни профили на лице

Внатрешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосни формации како кутија 100 (50-50) и врежани. По барање, постои опција за производство на панели каде внатрешниот метален лим може да се замени со рамен полиестерски лист со дебелина до 1mm, секаде каде што околината е екстремно корозивна.

Класична полиестерска боја

Полиестерските бои се најчести и најекономични премази. Тие се погодни и за надворешни и за внатрешни површини. Со номинална дебелина на облогата од> 20µm тие имаат многу добра отпорност на надворешни услови на околината.

Издржлива пластисолна боја

Облогата со пластизол е многу издржлива на надворешни услови на животната средина. Припаѓа на категоријата „само-заздравувачки“ премази при механички оштетувања. Со номинална дебелина на облогата од 200 µm, тој е погоден за апликации на отворено каде што барањата за издржливост се високи.

PVDF боја со висока потреба

PVDF бојата е погодна за згради со архитектонски апликации каде текстурата и задржувањето на бојата се важни. Номиналната дебелина на облогата е 50µm и е класифицирана во категоријата s1, во однос на нејзината реакција на пожар.

Опции за боја за обложување

Достапни се екстремно голем број опции за обложување во боја. Ве молиме погледнете го нашиот оддел за продажба за достапните бои (RAL1014 до RAL 9010).

Термичка трансмисија ** 0,277 W/m 2 .K
Должина на панелот [mm] Тежина на панелот [ кг] *
1,75 17,0
2,10 20,4
2,45 23,8
2,80 27,2
3,15 30,6
3,50 34,0
3,85 37,4
4,20 40,8
4,55 44,2
4,90 47,6
5,25 51,0
5,60 54,4
5,95 57,8
6,30 61,2
6,65 64,6
7,00 68,0
7,35 71,4
7,70 74,8
8,05 78,2
8,40 81,6
8,75 85,0
9,10 88,4
9,45 91,8
9,80 95,2
10,15 98,6
10,50 102,0
10,85 105,4
11,20 108,8
11,55 112,2
11,90 115,6
12,25 119,0
12,60 122,4
12,95 125,8
13,30 129,2
13,65 132,6
14,00 136,0

* Тежината на панелот беше пресметана земајќи ја предвид густината на јадрото од 40 kg/m 3 и номиналната дебелина на челичните страни 0,40 mm / 0,35 mm (типични метални страни).

** Коефициентот на топлинска преносливост е пресметан земајќи ја предвид густината на јадрото 40kg/m 3 , коефициентот на топлинска спроводливост од 0,023 W/mK и номиналната дебелина на челичните страни 0,40mm / 0,35mm.

Панелите за покривање на плочки PIR се класифицирани во нотифицирани лаборатории, како B s1 d0, според EN 13501-1, во однос на реакцијата на пожар. Ве молиме побарајте го извештајот за класификација.

Панелите на римската плочка се фиксираат на структурата со стандарден метод на видливо закотвување. Се препорачува прицврстувањето да се нанесува на врвовите, а не на долините.

Тие се дизајнирани да покриваат покриви со наклон не помал од 10%. Панелите со преклопување не се препорачуваат и не се достапни. Доколку се бара од спецификациите на проектот, должината на преклопувањето мора да биде помеѓу 350mm и 450mm и тоа мора да се направи на градилиштето.

Карактеристичниот дизајн на спојниците на панелите во комбинација со употребата на заптивки ги минимизира просторите од панел до панел и на тој начин се постигнува:

 • Намалете ги топлинските мостови на минимум
 • Ограничување на пенетрација на воздух и влага
 • Минимизирајте го времето за инсталација
 • Ограничена употреба на дополнителни додатоци

Додатоци / артикли

Можно е и ова да ти се допаѓа…

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video