JANEVI

METALINZENERING-JANEVI

Панел од полиуретански шкрилци

Самоножни изолациони панели со метална обвивка со двојна кожа со полиуретанска пена со висока густина (PUR или PIR) може да се користат и како надворешен и внатрешен ѕиден капак и како покривка на покривот во сите видови згради.

 • Тие се разликуваат по:
 • Исклучителна реакција на оган, класа B s1 d0 (PIR висок индекс)
 • Одличен капацитет за топлинска изолација, U вредност
 • Многу добар капацитет за носење како покривен панел
 • Без опасни материи, без CFC и HCFC
 • Произведено со:
 • 1000mm ширина на капакот и номинална дебелина 40mm, 50mm, 60mm, 80mm, 100mm, 120mm
 • на фиксни должини од 2m до 14m во зависност од проектот

Карактеристични материјали

PUR / PIR полиуретанско изолационо јадро

Јадрото PUR полиуретанска пена со висока густина 40kg/m 3 има одлична отпорност на пренос на топлина. Докажано е дека е најдобриот термоизолациски материјал во градежниот сектор.

Не содржи штетни материи, без мирис е и безбеден за здравјето и околината. Не содржи CFC и HCFC, супстанции кои го осиромашуваат озонот. Може да се рециклира и може да се користи за производство на секундарни производи.

Неговата затворена клеточна структура е хемиски неутрална и тоа ја прави отпорна на влага и мувла. Тој е издржлив и неговите својства остануваат непроменети со текот на времето.

Покрај тоа, PIR пената тешко се запали, погодна за згради со барања за структурна отпорност на пожар. ПИР панелот од полиуретанска пена е класифициран како B-s1-d0 според стандардот EN 13501-1, што значи дека не пренесува оган, тешко е да се запали, нема/едвај произведува чад и не произведува запалени или незапаливи честички. .

Суштински карактеристики:
 • Густина 40 ± 2 kg/m 3 (висок индекс)
 • Топлинска спроводливост, λ 0,023 W / mK
 • 95% затворена клеточна структура
 • Одговор на пожар, тешко се запали, класа B s1 d0

Опции за метален лим

Обично се користат претходно обоени и поцинкувани челични лимови со дебелина од 0,50 mm . По желба, достапни се метални лимови од различни материјали и дебелини

 • Челик претходно обоен и поцинкуван или со заштитен слој од легура на алуминиум, според EN 10346 и EN 10143, од 0,35 mm до 1,0 mm, со полиестерски, пластизол, PVDF облоги во боја.
 • Алуминиумска легура од сериите 1xxx, 2xxx, 3xxx, обична или претходно обоена со Aluzinc заштитна обвивка, според EN 508-2, со номинална дебелина од 0,35 mm до 1,0 mm.
 • Нерѓосувачки челик, AISI 304 2B или AISI 316 L, од 0,35 mm до 1,0 mm, без облога во боја, мат или сјај.

Надворешни профили на лице

Надворешно метално лице со формација на плочка од шкрилци со димензии на парчето шкрилци, 200x125mm. Може да биде врежана или мазна.

Внатрешни профили на лице

Внатрешни профили на лице без формација на светлина рамни или со светлосни формации како кутија 100 (50-50) и врежани. По барање, постои опција за производство на панели каде внатрешниот метален лим може да се замени со рамен полиестерски лист со дебелина до 1mm, секаде каде што околината е екстремно корозивна.

Класична полиестерска боја

Полиестерските бои се најчести и најекономични премази. Тие се погодни и за надворешни и за внатрешни површини. Со номинална дебелина на облогата од> 20µm тие имаат многу добра отпорност на надворешни услови на околината.

Издржлива пластисолна боја

Облогата со пластизол е многу издржлива на надворешни услови на животната средина. Припаѓа на категоријата „само-заздравувачки“ премази при механички оштетувања. Со номинална дебелина на облогата од 200 µm, тој е погоден за апликации на отворено каде што барањата за издржливост се високи.

PVDF боја со висока потреба

PVDF бојата е погодна за згради со архитектонски апликации каде текстурата и задржувањето на бојата се важни. Номиналната дебелина на облогата е 50µm и е класифицирана во категоријата s1, во однос на нејзината реакција на пожар.

Опции за боја за обложување

Достапни се екстремно голем број опции за обложување во боја. Ве молиме погледнете го нашиот оддел за продажба за достапните бои (RAL1014 до RAL 9010).

Номинална дебелина Тежина на панелот * Термичка трансмисија **
[mm] [кг м2 ] [W/m 2 .K]
40 10,0 0,57
50 10,4 0,45
60 10,8 0,37
80 11,6 0,29
100 12,4 0,23
120 13,2 0,19

* Тежината по единица должина беше пресметана земајќи ја предвид густината на јадрото од 40 kg/m 3 и номиналната дебелина на челичните лица 0,50 mm / 0,50 mm.

** Коефициентот на топлинска преносливост е пресметан земајќи ја предвид густината на јадрото 40 kg/m 3 , коефициентот на топлинска спроводливост од 0,023 W/mK и номиналната дебелина на челичните страни 0,50 mm / 0,50 mm.

ПИР плочите за покривање на чеша се класифицирани во нотифицирани лаборатории, како B s1 d0, според EN 13501-1, во однос на реакцијата на пожар Ве молиме побарајте го извештајот за класификација.

Профилираните панели од полиуретански шкрилци се прицврстени на структурниот елемент со стандарден метод на видливо закотвување.

Иновативниот нов дизајн на профилот на панелот дава одлични естетски резултати без да се загрозат карактеристичните својства на панелот. Панелите може да се користат или за покривање на ѕид или покрив.

 • Кога панелите се користат за ѕидно покривање, се препорачува да се инсталираат панелите хоризонтално и да се покријат вертикалните споеви со трепкачи.
 • Кога панелите се користат за покривање на покривот, исто така, се препорачува да се инсталираат панелите хоризонтално. Панелите од чеша не треба да се поставуваат со преклопување.
 • Минималниот наклон на покривот не треба да биде помал од 30%. Неопходна е употреба на заптивки на вертикални и хоризонтални споеви.

Карактеристичниот дизајн на спојниците на панелите во комбинација со употребата на заптивки ги минимизира просторите од панел до панел и на тој начин се постигнува:

 • Намалете ги топлинските мостови на минимум
 • Ограничување на пенетрација на воздух и влага
 • Минимизирајте го времето за инсталација
 • Ограничена употреба на дополнителни додатоци

Додатоци / артикли

Секој градежен проект е различен и уникатен во исто време. Ова е причината зошто не е можно да имате стандардни додатоци / трепкачи. Техничкиот оддел на компанијата може да ви даде каква било помош што ви треба за дизајнирање, развој и производство на предметите што можеби ќе ви требаат. Ве молиме посетете го табот Производи по мерка

Можно е и ова да ти се допаѓа…

  Браварски Услуги

  Во Метал Инженеринг Јаневи ќе добиете комплетна професионална услуга од професионалниот тим кои секогаш е подготвен да одговори на вашите барања.

  Video